A fotózásról...

 

 

Ezek általános információk, a részleteket mindenkivel egyénileg szoktam megbeszélni:

 
Kismamák...
 

A legtöbb kismama minél hamarabb szeretne magáról pocakos képeket. Én azt szoktam mondani, hogy a 35-37. hét a legalkalmasabb időszak. Persze ez nincs kőbe vésve, hiszen van akinek már 3 hónapos poci is látszik, és van, akinek még félidősen is alig lehet látni, hogy várandós. Az a lényeg, hogy a fotózás idején már szép, látványos legyen a pocak, de még nem terhelje meg a kismamát a fotózás 2-2,5 órás ideje. 

 

Újszülöttek...
 

A legkedvesebb munkám, a "szerelmem" az újszülött fotózás! Nincs szebb, mint amikor az szülők teljesen megbíznak bennem és a kezembe adják az ő féltett kis kincsüket. Még három gyerkőc születése után is csodaként élek meg minden kis újszülöttet, amikor a kezembe fogom őket. Az élet csodái! Nagyon boldoggá tesz minden alkalom, amikor újszülöttet fotózhatok. 

Az újszülötteket a legjobb 5-12 napos koruk között fotózni. Természetesen ez koraszülötteknél más lehet. Az első két hétben még nagyon sokat alszanak a babák, így könnyen helyezhetőek különböző pózokba, könnyebben lehet rajtuk kis ruhácskákat, kiegészítőket váltani anélkül, hogy megzavarnánk őket. Persze a legfontosabb és mindenek felett áll a baba biztonsága! Nem lehet minden babával minden pózt megcsinálni. van amelyik tűri, sőt szereti a bebugyolálást, van amelyik nem viseli el. Van amelyik "gombócba tekeredve" szeret aludni, de van olyan baba, aki inkább nagyokat nyújtózkodik. Ezért semmit sem szabad rájuk erőltetni.

A fotózás babzsákon történik, de többféle kiságy, kosár és egyéb kiegészítő áll rendelkezésre. Ezeket előre ki szoktuk választani a szülőkkel, mert méretükből, súlyukból és az autóm nagyságából adódóan nem mindegyiket tudom elvinni magammal. Így is sokan "megrémülnek" az első pillanatban, amikor megérkezem és meglátnak a sok bőrönddel, táskával, állvánnyal. :-) 

A fotózás nálam vagy az otthonotokban is történhet. Mindkét lehetőséget szeretem. Amit tudni kell, hogy egy újszülöttet a legjobb természetes fénynél fotózni, és ehhez kellő fény szükséges, vagyis az otthonotok legvilágosabb részében fognak a képek elkészülni.

Ha van valami, amivel szeretnétek, ha a baba le lenne fotózva (kendő, maci, plüss, sapi vagy bármi más), akkor azt készítsétek elő. Az összes kellékről én gondoskodom. Mindent viszek, amire csak szükség lehet. Kellékeket, háttereket, sok-sok apró ruhát. 

FONTOS! A fotózás időtartalma körülbelül 3 óra, bár ez leginkább a babától függ. Elképzelhető az is, hogy a baba altatása hosszabb időt vesz igénybe. Lehet, hogy 2 óra alatt végzünk, de lehet, hogy 5. Ezt előre nem lehet kiszámítani sajnos. Ezen kívül az otthonotokba történő fotózás esetén kell egy kis plusz idővel számolni amíg előkészülünk illetve a végén elpakolunk. A babák nem pózolnak maguktól, így meg kell várni míg elalszanak, mert csak akkor lehet őket azokba a tündéri aranyos pózokba helyezni, amiktől annyira édesek és kedvesek az újszülött fotók. Az egyetlen dolog, amit a szülőktől kérni szoktam, az a türelem. A legfontosabb...

Az újszülött fotózásra nem kell időpontot foglalni, hiszen a legtöbb esetben nem lehet napra pontosan tudni, hogy mikor érkezik a pici. Annyi csak a kérés, hogy előre jelezzétek a várható időpontot, majd amikor megszületett a baba pontosítjuk azt.

Sok kérdés szokott még felmerülni az újszülött fotózás kapcsán, ezért akár telefonon, akár e-mailben és természetesen személyesen is szívesen adok több információt. 

 

 

Babák, gyerekek és családok...
 

Gyerekeket, babákat bármikor lehet fotózni. Mindig "jól mutatnak" a képeken. A családi fotózáshoz szintén bármikor lehetséges és fontos is, hiszen a babák egyszer felnőnek és nagyon fognak örülni a szüleikkel közös képeknek. 10-20 év múlva nagy öröm lesz majd a gyerekekkel, vagy 30 év múlva talán már az unokákkal együtt nézegetni a képeket. Stúdióban, de jó idő esetén kint természetben is készülhetnek a fotók. 

 

Első szülinapos - torta maszatolás...
 

Egy babafotózással, családi fotózással egybekötve, vagy önállóan, minifotózásként is lehet kérni. 

 

Bármilyen további kérdés esetén a +36-30-777-5662 telefonszámon vagy az info(kukac)edesemlek.hu e-mail címen elérhető vagyok.